Home / Veel gestelde vragen

Veel gestelde vragen

Ik heb een vraag over…

mijn bestelling

Levertijdstip van mijn bestelling

Bestellingen die binnen Nederland en België worden verzonden, komen normaliter tussen 1 en 3 werkdagen na ontvangst van uw betaling bij u aan.

Wanneer uw bestelling onverhoopt niet binnen deze termijn bij u arriveert, verzoeken wij u na te gaan of:

 • het pakketje mogelijk bij een van uw buren is achtergelaten;
 • u bij het overschrijven het betalingskenmerk heeft ingevoerd. Bij bestelling per vooruitbetaling wordt uw bestelling verzonden zodra uw betaling volledig op onze bankrekening staat. Voor een snelle verwerking verzoeken wij u daarom het in de bestelbevestiging aangegeven betalingskenmerk in te vullen.

Ter controle vindt u hier nogmaals onze bankrelatie:

Let op: Nieuwe bankgegevens

Rekeninghouder: Aminova S.L.
Bank: HypoVereinsbank München
IBAN: DE86700202700666503538
BIC: HYVEDEMMXXX

Het betalingskenmerk vindt u in de bestelbevestiging die u direct na uw bestelling per email heeft ontvangen.

Wanneer u geen bestelbevestiging heeft ontvangen of wanneer u andere vragen betreffende uw bestelling heeft, dan kunt u ons per e-mail bereiken.

Bestelbevestiging per email

De automatische bestelbevestiging wordt direct na het afsluiten van de bestelling aan het door u opgegeven e-mailadres verzonden. Deze e-mail bevat alle relevante gegevens betreffende uw bestelling. Wanneer u deze e-mail niet heeft ontvangen, is het mogelijk dat het door uw e-mailprovider is geblokkeerd of in uw spam-folder is beland.

Mocht u desondanks geen bestelbevestiging hebben ontvangen, dan versturen wij u deze natuurlijk opnieuw toe. Wij verzoeken u vriendelijk, ons uw e-mailadres en adresgegevens per e-mail toe te sturen.

Bestelling wijzigen

U kunt uw bestelling nog wijzigen wanneer u per vooruitbetaling betaalt en uw betaling nog niet op onze rekening is aangekomen.

Uw wijziging kunt u doorgeven door op de bevestigingsmail te reageren en ons uw gewenste wijziging te noemen.

Wanneer u per creditcard of via iDEAL heeft betaald kunnen wij uw bestelling helaas niet meer wijzigen, hetzelfde geldt wanneer uw overschrijving al op onze bankrekening is aangekomen. De reden hiervoor is dat uw bestelling al wordt verwerkt. Wij hopen op uw begrip voor deze maatregel, die ertoe dient uw bestelling zo snel mogelijk te kunnen verzenden.

Bestelling annuleren

Wanneer u uw bestelling wilt annuleren, vragen wij u vriendelijk ons daarover per omgaande te informeren, bij voorkeur nog voordat wij uw bestelling verzenden.

U kunt hiervoor ons contactformulier gebruiken. Geef daarbij uw adres- en bestelgegevens aan; wij bevestigen de annulering per e-mail.

Wanneer wij uw bestelling al hebben verzonden, dan kunt u binnen 14-dagen gebruik maken van uw herroepingsrecht.

Het herroepingsrecht vervalt vroegtijdig voor contracten bij levering van verzegelde goederen die niet geschikt zijn om te worden teruggezonden om redenen van gezondheidsbescherming of hygiëne en waarvan de verzegeling na de levering is verbroken.

U kunt uw retour aan ons logistieke centrum richten:

Aminova S.L.
p/a CuBuSo B.V.
Industriestraat 77
NL-7482 EW Haaksbergen

Retourzendingen worden uitsluitend op bovenstaand adres aangenomen en verwerkt. Wij verzoeken u, indien mogelijk, een kopie van uw rekening en eventuele correspondentie in het pakket mee te zenden en uw bankrelatie te noemen. Op deze wijze kunnen wij uw geld zo snel mogelijk naar u terugstorten.

Let op: wanneer u slechts een deel van de geleverde producten intact terugzendt, kunnen eventueel daardoor niet meer geldende kwantumkortingen van het te ontvangen bedrag in mindering worden gebracht.

Ter illustratie: u bestelt en ontvangt 3 producten voor €119,85 en zendt daarvan 2 retour. De door u geopende en behouden verpakking wordt dan met de hogere stukprijs van €49,95 gewaardeerd. U ontvangt dus €69,90 retour.

Retourzending / vergoeding van de aankoopprijs

Vanzelfsprekend heeft het onze hoogste prioriteit dat u met onze producten tevreden bent. Onze producten zijn van uiterst hoogwaardige kwaliteit. Indien u echter bedenkingen heeft bij het gebruik ervan, dan kunt u ons uw ongeopende verpakking retour sturen.

Het herroepingsrecht vervalt vroegtijdig voor contracten bij levering van verzegelde goederen die niet geschikt zijn om te worden teruggezonden om redenen van gezondheidsbescherming of hygiëne en waarvan de verzegeling na de levering is verbroken.

U kunt uw retour aan ons logistieke centrum richten:

Aminova S.L.
p/a CuBuSo B.V.
Industriestraat 77
NL-7482 EW Haaksbergen

Retourzendingen worden uitsluitend op bovenstaand adres aangenomen en verwerkt. Wij verzoeken u, indien mogelijk, een kopie van uw rekening en eventuele correspondentie in het pakket mee te zenden en uw bankrelatie te noemen. Op deze wijze kunnen wij uw geld zo snel en eenvoudig mogelijk naar u terugstorten. Let op: wanneer u slechts een deel van de geleverde producten intact terugzendt, dan kunnen eventueel daardoor niet meer geldende kwantumkortingen van het te ontvangen bedrag in mindering worden gebracht.
Ter illustratie: u bestelt en ontvangt 3 producten voor €119,85 en zendt daarvan 2 retour. De door u geopende en behouden verpakking wordt dan met de hogere stukprijs van €49,95 gewaardeerd. U ontvangt dus €69,90 retour.

Daarnaast handhaven wij geen algemene geld-terug garantie. Het spijt ons zeer wanneer ons product niet aan uw verwachting voldoet; een geld-terug garantie bieden wij in dit geval echter niet. Wij wijzen erop dat het succes van suppletie met aminozuren per mens verschilt en afhankelijk is van hoe goed de basisvoorziening met aminozuren is en in welke mate het lichaam de aminozuren kan verwerken.

de kwaliteit en samenstelling van de producten

Bijwerkingen

Omdat onze voedingssupplementen geheel natuurlijk zijn kunnen bijwerkingen of wisselwerkingen nagenoeg worden uitgesloten. Alleen wanneer er sprake is van een bepaalde allergie m.b.t. een van de inhoudsstoffen, kan het tot marginale klachten komen. Dit risico bestaat echter bij elk voedingsmiddel.

Ons zijn geen bijwerkingen of andere opvallendheden van onze producten bekend.

Wanneer u tijdens het gebruik van onze producten een grotere aandrang m.b.t. blaas en darmen voelt, is dit een positief teken. Het duidt op verhoogde stofwisselingsactiviteiten.

Lichte spierpijn of stijfheid komt voort uit zogeheten »regeneratiepijn«. Dit is geen reden voor verontrusting, maar juist een positief teken dat uw lichaam bezig is met het herstellen van beschadigd weefsel.

Heeft u toch twijfel bij het gebruik van onze supplementen, dan kunt u ons per e-mail bereiken voor nadere uitleg en informatie.

Geur en smaak

De verdraagbaarheid van onze capsules is nog verder verbeterd door geheel plantaardige cellulose-capsules te gebruiken. Deze zijn vrij van gelatine en smaakversterkers.

Wij hopen dat de “nieuwe” smaak u goed bevalt; mocht dit niet het geval zijn dan spijt ons dat zeer. Met betrekking tot uw gezondheid voldoen onze capsules echter aan de strengste kwaliteitseisen.

In het algemeen is enige geurvorming in de verpakking niet ongewoon, doordat onze producten zwavelhoudende aminozuren bevatten. De daardoor ontstane gassen zijn volledig ongevaarlijk en vervliegen bij het openen van de verpakking. De werking van JUVEL-5 wordt daardoor op geen enkele wijze beïnvloed. In tegendeel: deze geur bewijst dat wij geen gebruik maken van kunstmatige aromastoffen.

Onze capsules worden uitsluitend in Duitsland geproduceerd. Hierdoor kunnen de strengste kwaliteitseisen worden gewaarborgd. De productie van JUVEL-5 voldoet aan de volgende strikte kwaliteitsnormen: HACCP (Hazard Analysis of Critical Control Points), ISO 9001 (International Organization for Standardization), GMP (Good Manufacturing Practice),IFS (International Food Standard) en MPG (Medizinproduktegesetz: de Duitse gezondheidsproductenwet). De naleving van deze normen en standaards wordt voortdurend door onafhankelijke instituten gecontroleerd.

Productsamenstelling

NRV is de afkorting voor Nutrient Reference Value en is de internationale tegenhanger van het Nederlandse “ADH” (Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid). De NRV geeft aan welke hoeveelheid van een bepaalde voedingsstof een gemiddeld persoon dagelijks nodig heeft. Natuurlijk zijn dit gemiddelde waarden en het is dan ook van belang dat men zich realiseert dat in bepaalde omstandigheden de individuele behoefte kan verschillen of veranderen. Bijvoorbeeld in het geval van ziekte of een langzame stofwisseling.

Inhoudsstoffen, grondstoffen en kwaliteitskenmerken

U vindt informatie over de inhoudsstoffen op de betreffende productpagina, bijvoorbeeld voor het product JUVEL-5 figuur direct hier.
Onze capsules kenmerken zich door de allerhoogste kwaliteitsnormen. In tegenstelling tot vele andere producenten die op deze manier reclame voor hun producten maken, kunnen wij deze claim op basis van de volgende feiten duidelijk onderbouwen. Meer daarover leest u in onze 8 kwaliteitsstandaards.

de werking van JUVEL-5

Slaagkans

Het succes van suppletie met aminozuren verschilt per mens. Het hangt er primair van af, hoe goed de basisvoorziening met aminozuren is en in welke mate het lichaam in staat is deze ook te verwerken.

Een realistische inschatting over de werking, de grote van de te bereiken “successen” of over het daarmee samenhangende tijdsbestek kan dan ook niet zo eenvoudig worden gegeven.

Het grote aantal positieve reacties van onze klanten en een bijzonder hoog percentage klanten dat opnieuw bij ons bestelt, bevestigt ons dat onze producten positief op het algemeen welbevinden werken.

Werking van aminozuren en studies daarover

JUVEL-5 valt onder de categorie voedingssupplementen, en niet onder de categorie medicijnen. Studies, onderzoeken en plaatsing naar de werking zijn dan ook verboden.
Veel van onze klanten bevestigen de positieve werking van onze producten, maar om privacy redenen kunnen wij deze informatie niet ter beschikking stellen. Bovendien is het voor ons vrijwel onmogelijk de authenticiteit van deze gebruikservaringen te beoordelen.

Algemene informatie over aminozuren en hun uitwerkingen op het menselijk lichaam kunt u in onze brochure lezen. U kunt deze via ons contactformulier bestellen. Daarnaast vindt u op onze website nadere informatie over elk afzonderlijk product.

het gebruik van JUVEL-5

Combineren verschillende JUVEL-5 producten

Het combineren van verschillende JUVEL-5 producten is probleemloos mogelijk en kan zelf zinvol zijn. U kunt de verschillende producten naar eigen inzicht combineren. U dient zich echter wel altijd te houden aan de maximale dosering van in totaal  4 capsules per dag.

Combineren met andere voedingssuplementen

In principe kunt u JUVEL-5 met ieder ander voedingssupplement combineren. U moet er dan wel op letten dat u de vitamines en mineralen niet overdoseert. Vergelijk dus voor het combineren de inhoudsstoffen van beide producten.

Combineren met medicatie / gebruik bij ziekte

Omdat onze voedingssupplementen geheel natuurlijk zijn kunnen bijwerkingen of wisselwerkingen nagenoeg worden uitgesloten. Alleen wanneer er sprake is van een bepaalde allergie m.b.t. een van de inhoudsstoffen, kan het tot marginale klachten komen. Dit risico bestaat echter bij elk voedingsmiddel.

Ons zijn geen bijwerkingen of andere opvallendheden van onze producten bekend.

Wij raden u in het geval van ziekte of gezondheidsproblemen aan, het gebruik van aminozuren met uw arts te bespreken. Mede doordat wij uw individuele voorgeschiedenis niet kennen, kunnen wij geen diagnose stellen. Alleen uw arts kan uw gezondheidstoestand correct beoordelen, eventuele tekorten vaststellen en u wijzen op de effecten van suppletie met aminozuren in uw situatie.

Wij raden nadrukkelijk af om het gebruik van voorgeschreven medicatie zonder voorafgaand overleg met uw arts te verminderen.

Inname gedurende de zwangerschap / bij borstvoeding / door kinderen

Hoewel onze producten geheel natuurlijk zijn en bij- en wisselwerkingen nagenoeg uitgesloten kunnen worden, raden wij u in bovengenoemde situaties altijd aan uw arts te raadplegen. Alleen uw arts kan uw gezondheidstoestand correct beoordelen, eventuele tekorten vaststellen en u wijzen op de effecten van suppletie met aminozuren in uw situatie.

Dosering, gebruiksadvies en innameduur

Twee maal daags 2 capsules (in totaal 4 capsules) met een glas water innemen, bij voorkeur direct voor en na het slapengaan.

De inname voor het slapen gaan raden wij aan omdat in het bijzonder ’s nachts belangrijke regeneratie- en groeiprocessen in het lichaam plaatsvinden. De aminozuren kunnen op die manier hun volledige werking ontvouwen. ’s Ochtends is de inname aan te raden omdat aminozuren op een nuchtere maag duidelijk beter kunnen worden opgenomen.

Bovendien kunt u de capsules beter niet gelijktijdig met andere proteïnen innemen, omdat zij dan minder goed functioneren doordat ze minder goed worden opgenomen. Neem JUVEL-5 daarom bij voorkeur ten minste een uur voor of na een eiwitrijke maaltijd in.

Omdat wij voor onze producten natuurlijke aminozuren gebruiken is het gebruik ervan ook gedurende een langere periode probleemloos mogelijk.

Normaal gesproken is het echter voldoende de aminozuren zo lang te gebruiken totdat het lichaam weer genoeg ter beschikking heeft. Deze periode verschilt per persoon en duurt in de regel 4 tot 8 weken.

Zodra u de eerste effecten merkt, kunt u de dosering naar eigen inzicht verminderen.

Wanneer u liever geen capsules slikt, dan kunt u deze openen en de inhoud (poeder) in water oplossen.

prijzen, verzendkosten, betaalmethode en beschikbaarheid

Porto- en verzendkosten

Wij leveren uitsluitend binnen Europa, in Nederland en België worden de bestellingen door GLS geleverd, in de overige landen worden de bestellingen door DHL geleverd.

Vanaf een bestelling van 4 potten (goederenwaarde van € 199,80) vervallen de porto- en verzendkosten.

Naar deze landen verzenden wij voor € 6,95:

 • België
 • Duitsland
 • Frankrijk
 • Nederland
 • Oostenrijk

Naar deze landen verzenden wij voor € 10,95*:

 • Andorra
 • Bulgarije
 • Cyprus
 • Denemarken
 • Estland
 • Finland
 • Griekenland
 • Hongarije
 • Ierland
 • Italië
 • Letland
 • Liechtenstein
 • Litouwen
 • Luxemburg
 • Malta
 • Monaco
 • Polen
 • Portugal
 • Roemenië
 • Slovenië
 • Slowakije
 • Spanje (met uitzondering van de Canarische Eilanden of Spanje en Canarische Eilanden)
 • Zweden

* Voor leveringen naar niet-EU-landen (met uitzondering van Zwitserland) worden de verzendkosten berekend na aftrek van 9% btw.

Levervoorwaarden

Wij leveren in principe alleen binnen Europa, onder de porto- en verzendkosten genoemde landen. Klanten uit andere landen vragen wij om begrip dat wij hier niet kunnen leveren.

Verzending binnen de EU

Bij bestelling per vooruitbetaling wordt uw bestelling verzonden zodra uw volledige betaling op onze bankrekening is aangekomen. Wij kunnen uw betaling alleen correct verwerken wanneer u het in de bestelbevestiging genoemde betalingskenmerk heeft aangegeven.

Bij alle anderen betaalwijzen wordt uw bestelling binnen 24 uur verzendklaar gemaakt.

Verzending naar Zwitserland

Met de inkrachttreding van de verordening betreffende de post-order regeling in Zwitersland treedt Aminova S.L. vanaf Januari 2019 als importeur op.

Voor onze klanten uit Zwitersland betekent dit dat de facturatie bruto aangerekend wordt en bij de levering geen extra kosten voor de invoer-BTW en eventueel douanekosten ontstaan.

De overdracht van de BTW in Zwitersland en de douane-inklaring van de goederen wordt door Aminova S.L. overgenomen.

Tegelijkertijd betekent deze omzetting dat de prijsstelling voor ons Zwitsere klanten vergelijkbaar zijn met de prijzen van bijvoorbeeld Duitsland.

De verzendkosten naar Zwitserland zijn € 12,95. Leveringen van 4 potten of meer (goederenwaarde van € 199,80) zijn vrij van verzendkosten.

Verzending buiten de EU (met uitzondering van Zwitserland)

Voor leveringen naar landen buiten de EU wordt de BTW niet aangerekend, hier zijn de prijzen verminderd met 9% BTW van toepassing.

Bij leveringen aan niet EU-landen worden in het ontvangende land de nationale douanekosten berrekend. De douanekosten zijn voor uw rekening.

Betaalvoorwaarden/Bankgegevens

Wij bieden u de mogelijkheid per creditcard, per overschrijving vooraf, via iDEAL of via Paypal te betalen.

Wanneer u wilt betalen per creditcard heeft u de keuze uit Mastercard of Visa. Hiervoor geeft u tijdens het bestelproces uw creditcardgegevens in. Na het aanklikken van de button “Bestelling met betalingsverplichting” wordt u eventueel naar uw kaartuitgevende bank doorgestuurd, om daar uw betaling te bevestigen. Pas nadat u de betaling bij uw bank heeft bevestigd, ontvangt u van ons de bestelbevestiging. Houd er rekening mee dat wij geen invloed hebben op het gedeelte van de kaartuitgevende bank gekozen verificatie van uw betaling. Indien u problemen ondervindt verzoeken wij u vriendelijk rechtstreeks contact met uw bank op te nemen.

Met de bevestiging van uw betaling, wordt het bedrag op uw creditcard als reservering aangeduid. De gegevens worden via een beveiligde verbinding verwerkt. Uw creditcard gegevens worden van ons voor verdere verwerking alleen als pseudo kaartnummers opgeslagen. Nadat de verzending is afgerond wordt het verschuldigde bedrag op uw creditcard belast. Uw bestelling wordt zo snel mogelijk voor verzending voorbereid.

Wanneer u betaald via Paypal, wordt het rekeningbedrag van uw paypal rekening gedebiteerd. Bij deze betaalwijze kunnen de betaalde producten direct verzendklaar worden gemaakt.

Bestellingen met PayPal Express Checkout verkorten het bestelproces. Snel naar de kassa en zonder veel gegevens eenvoudig de koop voltooien – De PayPal Express knop vind u gelijk onder de “Naar de kassa” knop en wikkelt uw PayPal-betaling af. De voor de aankoop benodigde klantgegevens zoals uw adresgegevens worden ons rechtstreeks door PayPal verstrekt.

Bij betaling vooraf verzenden wij uw bestelling nadat het totaalbedrag op onze bankrekening is bijgeschreven.

Let op: Nieuwe bankgegevens

Rekeninghouder: Aminova S.L.
Bank: HypoVereinsbank München
IBAN: DE86700202700666503538
BIC: HYVEDEMMXXX

Voor de snelle afwikkeling van uw bestelling is het van groot belang dat u het betalingskenmerk invult. Dit betalingskenmerk is u per e-mail, als onderdeel van de bestelbevestiging, meegedeeld. Wanneer u geen bevestigingsmail heeft ontvangen, verzoeken wij u vriendelijk contact met ons op te nemen via ons contactformulier.

Wanneer u wilt betalen per creditcard heeft u de keuze uit Mastercard of Visa. Bij deze betaalwijze kunnen de betaalde producten direct verzendklaar worden gemaakt.

Wanneer u betaald via iDEAL wordt u doorgestuurd naar onze betalingsaanbieder CompuTop waarna u de betreffende bank voor betaling kunt uitkiezen. Bij deze betaalwijze kunnen de betaalde producten direct verzendklaar worden gemaakt.

Is JUVEL-5 bij de drogist of apotheek te verkrijgen?

Momenteel is JUVEL-5 in de Benelux niet in drogisterijen of apotheken te verkrijgen. U kunt onze producten echter eenvoudig in onze online-shop bestellen. Heeft u assistentie nodig bij het online bestellen, contacteert u ons dan via ons contactformulier.

Productmonsters

Omdat het gebruik van aminozuren vaak pas na meerdere weken ononderbroken inname positieve werkingen op het lichaam vertonen, verzenden wij geen productmonsters.

Onze klanten waarderen onze service

Gecertificeerde en veilige shop

 • Trusted Shops gecertificeerd
 • Geld-terug garantie
 • Veilig online kopen

Klimaatneutrale verzending

 • Gratis verzending vanaf 4 potten
 • 100 dagen tevredenheidsgarantie
 • Snelle verzending (1-3 werkdagen)